UA-58056557-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie zijn wij

Natuurwerkgroep Ecozone is een vrijwilligers groep voor Landschap Overijssel die in 2011 is opgericht door buurtbewoners die wonen aan de Ecozone Glanerbrug, onze voor- of achtertuin.

Om de verbinding passeerbaar te houden voor verschillende dieren mag het gebied niet dichtgroeien. De Natuurwerkgroep Ecozone voorkomt dit door te grote struiken en bomen weg te halen. Daarnaast zorgen we dat de poelen schoon blijven en verwijderen we afval uit het gebied. Tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag helpen tal van buurtbewoners en andere natuurliefhebbers mee.
U herkent de vrijwilligers van de Ecozone, net als de medewerkers van Landschap Overijssel, altijd aan hun bedrijfskleding.

 

 De Ecozone en onze werkzaamheden

De Ecozone Glanerbrug is in eigendom van Landschap Overijssel. Op aangeven van de terreinbeheerder voeren wij als natuurwerkgroep werkzaamheden uit.
Hieronder een foto voorbeeld van een gedeelte van de Ecozone voor en na onze werkzaamheden.

Het terrein voor de werkdag. De poel haast niet meer te zien door de opslag van elzen en wilgenHet terrein voor de werkdag. De poel haast niet meer te zien door de opslag van elzen en wilgen

 

Hetzelfde terrein aan het einde van de werkdag. De poel weer vrijgemaakt en volop in het zonlicht. De omgezaagde wilgen en elzen in rillen gestapeldHetzelfde terrein aan het einde van de werkdag. De poel weer vrijgemaakt en volop in het zonlicht. De omgezaagde wilgen en elzen in rillen gestapeld

 

 

 

Natuurwerkdag

Eén dag meewerken in de natuur?
Voor jong en oud dan kan dat op de Natuurwerkdag. Informatie over deze dag volgt medio 2019

 

Informatie